Prvi seminar na temu Vilijamsovog sindroma na Balkanu - 20 oktobra 2019 u Novom Sadu! Pozivamo sve stručnjake zainteresovane za VS, kao i roditelje dece i odraslih sa VS, iz Srbije i regiona.

Naše udruženje je domaćin sastanka Evropske Federacije za Vilijamsov sindrom (FEWS), 19-20 oktobra 2019 u Novom Sadu. Iako ovo nije običaj na FEWS sastancima, u okviru sastanka naše udruženje organizuje seminar na temu Vilijamsovog sindroma 20. oktobra 2019, na kojem će predavanja držati eksperti iz različitih oblasti vezanih za Vilijamsov sindrom iz Velike Britanije, Irske, Mađarske, Češke, Hrvatske. Na seminar pozivamo stručnjake iz oblasti medicine, defektologije, logopedije, obrazovanja kao i sve naše članove. Pozivamo takođe i porodice dece i odraslih sa VS koji nisu naši članovi a žive u regionu. Za prijavu i više informacija kliknite ovde

Sastanak Evropske Federacije za WS (FEWS) u Oslu, Norveška 19-21/10/2018

Ovogodišnji sastanak FEWS-a održaće se krajem oktobra u glavnom gradu Norveške. Predstavnici Srbije biće Aleksandra Perović, naše stručno lice, i Jovana Milosavljević, Jankova sestra iz Valjeva. Jovanino putovanje biće plaćeno od strane FEWS-a. Na sastanku će prisustvovati predstavnici svih evropskih udruženja za WS (predstavnici su uglavnom roditelji ili braća i sestre osoba sa WS). Ukoliko imate bilo kakvih pitanja za članove FEWS-a ili njihovog predsednika, Jona Lovella, pošaljite poruku Aleksandri ili Jovani na email udruženja, pa ćemo odgovore proslediti nakon sastanka. 

Letnji piknik na Kalemegdanu 7/07/2018

Prvi piknik našeg udruženja održan je u subotu, 7 jula, na kojem su prisustvovale četiri porodice - Jelena sa mamom, Ivona sa tatom, Kosta sa mamom i sestrom i Anđelija sa mamom i tatom. Pridružile su im se Ivana Bogavac, logped iz Instituta za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora, Dušica Đurđević Filipović sa Katedre za psihologiju Beogradskog univerziteta, i Aleksandra Perović, koja je bila na proputovanju iz Londona za Crnu Goru. Neke od fotografija su ovde.

Naši članovi posetili Veliku Britaniju! 18/05/2018

Kao član Evropske Federacije WS (FEWS), bili smo pozvani na VS letnji kamp u Skegnessu, u Velikoj Britaniji, 18-21 maja 2018. Marko i Jelena su se upravo vratili sa putovanja, prepuni utisaka!

Zahvaljujemo našim donatorima za novce kojima smo obezbedili sredstva za ovo putovanje (kliknite ovde za više detalja o našim donatorima u sekciji "Aktivnosti", i ovde za veb stranicu preko koje je Aleksandra skupljala novce!)

Fotografije sa ovog putovanja mozete videti ovde. Jelenine utiske možete pročitati na njenom blogu ovde.

Ovaj put, poslali smo najstarije članova našeg udruženja jer su u prethodnim godinama kriterijumi FEWS-a bili da učesnici kampa budu članovi evropskih udruženja mlađi od 30 godina. Pošto želimo svim članovima da damo priliku da učestvuju u jednom FEWS letnjem kampu,  počeli smo od najstarijih - sledeće godine ići će druga dva člana našeg udruženja sa roditeljima. Pomozite nam da nađemo sponzore!

Predsednik: Dr Sabina Halupka-Rešetar

Adresa: 

Udruženje za Vilijamsov sindrom,

Mičurinova 54/10,

21000 Novi Sad, Srbija

email: halupka.resetar@gmail.com

udruzenjevilijams@gmail.com

Website:

By Anastasia Lewis,

Alex Perovic, Anna Randall