top of page

PODRŽITE NAS!

HVALA NA PODRŠCI NAŠEM STRUČNOM SEMINARU U NOVOM SADU U OKTOBRU 2019! 
Troškove putovanja stranih predavača pokrili su EURORDIS, evropska organizacija za retke bolesti. Od srca zahvaljujemo lokalnim donatorima koji su nam pomogli sa organizacijom seminara:

Vrtić "Zemlja čuda" Novi Sad, Špajz Salaša 137, RT-RK d.o.o. Novi Sad, Održavanje i usluge d.o.o. Novi Sad, PiN Computers, restoran Nacionalna Klasa, Pizzeria Popaj, Edukativni centar "The World".

Takođe zahvaljujemo Rotary Club Ulcinj uz čiju smo pomoć pokrili putne troškove našim članovima iz Crne Gore kao i Katedri za lingvistiku na University College London koji su nam pomogli da pokrijemo putne troškove našim članovima iz Bosne.   

POMOZITE NAŠIM ČLANOVIMA DA UČESTVUJU U LETNJIM KAMPOVIMA ZA OSOBE SA WS!

Članstvo u Evropskoj federaciji za WS (FEWS, https://eurowilliams.org/) omogućuje našim članovima učešće na evropskim stručnim skupovima, kao i u letnjim kampovima organizovanim osobe sa Vilijamsovim sindromom i njihove pratioce. Sledeći kamp održaće se u Norveškoj, u fantastičnom centru organizacije za retke bolesti Frambu. Troškovi smeštaja u kampa za dva naša člana biće pokriveni od strane FEWSa, ali putne troškove do Norveške moramo mi pokriti.

Prošle godine, kamp se održao od 18. do 20. maja u letovalištu Butlin’s u Skegnesu, u Velikoj Britaniji. Evropska federacija svakoj svojoj zemlji članici obezbedila je trodnevni smeštaj za po dve punoletne osobe sa Vilijamsovim sindromom i njihove pratioce, kao i učešće u raznim aktivnostima koje se organizuju u okviru trodnevnog kampa.

 

Zahvaljujemo donatorima koji su  omogućili putovanje naših članova u Skegnes, u Velikoj Britaniji, preko vebstranice Aleksandre Perović. Pogledajte Aleksandrinu vebstranicu od prošle godine (na engleskom jeziku) gde je Aleksandra sakupljala donacije a donatori ostavljali poruke podrške.

kings cross tickets.jpg

Jelena i Marko sa svojim majkama u Londonu, u povratku iz Skegnesa, maj 2018.

Donacije su pokrile sve troškove putovanja i viza za naša četiri člana, a preostalo je nešto novca do kojeg ćemo omogućiti nekoliko logopedskih tretmana jednom detetu čiji su roditelji članovi našeg udružanja. 

 

POMOZITE NAM DA NASTAVIMO POMAGATI NAŠE ČLANOVE!

   Priloge možete uplatiti na račune

Udruženje za Vilijamsov sindrom (UVS)

Banca Intesa

dinarski tekući račun: 160-481650-38

devizni tekući račun: 00-540-0002267.8

(IBAN RS35160005400002267860)

Ili preko internet stranice Justgiving 
bottom of page